WORLD REFUGEE DAY

CHANGING OUR PERSPECTIVE ON REFUGEES

Op 20 juni 2017 is het World Refugee Day en staat Amsterdam Roots Festival stil bij de de situatie van de miljoenen mensen die hun land ontvlucht zijn. In een avondvullend programma in samenwerking met Pakhuis de Zwijger en Musicians without Borders worden de bestaande perspectieven op gevluchte nieuwkomers onderzocht en wordt er gekeken hoe in de Nederlandse samenleving een positieve verandering in dit perspectief gebracht zou kunnen worden. In ons festival willen wij ruimte maken voor de kracht van de individuen, de betekenis en zeggingskracht van de cultuur en ervaringen die vluchtelingen meebrengen.

Naast kunst- en muziek performances is er de gelegenheid voor grassroots-organisaties om hun initiatieven te presenteren. Er wordt gesproken over de representatie van vluchtelingen en nieuwkomers in de media en hoe hun organisaties kunnen bijdragen in een perspectiefverandering. Programmamaker, schrijver en journalist Bahram Sadeghi zal de avond modereren.

In samenwerking met Musicians Without Borders, Pakhuis De Zwijger, Framer Framed, Cineblend, The Hague Peace Projects, Voice4Thought, We Are Here, Oriental Landscapes e.a.

WAAR EN WANNEER

DI 22 JUNI
PAKHUIS DE ZWIJGER

VRIJ TOEGANKELIJK
20:00 – 22:00