• Kindertijdschrift Samsam zoekt reporters!

  in Nieuws op 17 juni 2016
  Samsam – hét tijdschrift voor wereldwijze kinderen – geeft op het Kinderplein een spannende workshop voor jonge aanstormende journalisten!

   

  Ben jij 10-12 jaar en altijd al nieuwsgierig geweest hoe het achter de schermen bij Samsam gaat? Dan hebben wij leuk nieuws! Kom bij de Samsam kinderredactie! Op 3 juli leren we je tijdens Roots Open Air in het Oosterpark de kneepjes van het vak.

   

  Wat gaan we doen?

  Eerst vertellen we je hoe je een tijdschrift maakt. Daarna verdelen we de groep en ga je in teams zelf aan de slag! Zo maakt één iemand de foto’s, de ander schrijft en de derde interviewt. Misschien ben jij wel een hele goede striptekenaar! Elk team maakt een eigen rubriek van Samsam.

  Als we al het materiaal (foto’s, teksten, verhalen) hebben verzameld, begint het natuurlijk pas echt: de vormgeving! Daar hebben we jullie creativiteit voor nodig!

   

  Programma

  14.00 Start workshop.
  14.30 Verdelen van de kinderredactie.
  14.40 Materiaal verzamelen!
  15.30 Start opmaak tijdschrift.
  16.00 De ‘lay out’ presentatie.


  Wil je meedoen? Meld je dan vóór 30 juni aan via deze link naar de website van Samsam. Daar vind je onder aan de pagina het  aanmeldformulier voor de workshop. Er is maar plek voor 10 deelnemers dus wees er snel bij!

  Nieuwsbrief

  Partners & Sponsoren

  Gemeente Amsterdam
  Fonds Podium Kunsten
  Gemeente Amsterdam Oost
  Sena