• Line up Roots Open Air 2016 bekend!

  in Nieuws op 20 mei 2016

  Alle artiesten bevestigd, programmaboekjes geprint en social media in volle gang… de 19e editie van Roots Open Air komt eraan!
  Wat valt er zoal te verwachten op zondag 3 juli in het Oosterpark? Verrassende primeurs, legendarische groepen, muziek uit ‘the middle of nowhere’, local heroes van om de hoek, stemmen die gehoord moeten worden, klanken die je niet wilt missen… Kortom Amsterdam Roots Open Air keert in volle glorie terug naar het park waar het allemaal begon: het Oosterpark!

   

  Live muziek uit de hele wereld
  De World Stage van Roots Open Air opent dit jaar met de spetterende Afrobeat van Baba Commandant & The Mandingo Band. Bovendien sluiten we het festival af met ’n groot Zuid-Amerikaans feest: een tropische mix van Braziliaanse ritmes, hiphop en elektronica van Flavia Coelho op de Urban stage, terwijl Elito Revé y su Charangon de World Stage op z’n kop zet! Dit legendarische salsa orkest uit Cuba is op wereldtournee om haar 60ste verjaardag te vieren en zal in het Oosterpark het Amsterdam Roots Festival op spectaculaire wijze afsluiten!

  Ook present op Roots Open Air: Djmawi Africa uit Algerije (première in Nederland!) met een opmerkelijke combinatie van traditionele Maghreb klanken en reggae, dub en rock. Uit Madagaskar Damily; de meester van de tsapiky met hypnotiserende dansritmes. Van een ander eiland in de Indische Oceaan, namelijk La Reunion, de jonge artiesten van Saodaj’ (wederom: première in Nederland!) Hun frisse kijk op de typische maloya muziek is verrassend eigenwijs. En niet te missen: de eclectische muziek Shishani & The Namibian Tales uit Namibië en België. Shishani verrijkt het singer- songwriter genre met een wel heel bijzondere bezetting van cello, kora, mbira (duimpiano) en percussie. En voor wie er geen genoeg van kan krijgen draait DJ Funky Bompa nog even lekker door.

   

  Local Heroes en rappers in diaspora
  Natuurlijk geeft het Amsterdam Roots Festival dit jaar weer een podium aan jong, lokaal talent onder de noemer Local Heroes. Naast een vrolijke mix van jonge dansgroepen uit Amsterdam-Zuidoost, zal zangeres Meru met haar Engels- én Spaanstalige R&B, soul en hiphop het spits afbijten op de Urban Stage.

   

  Kids
  Roots heeft dit jaar met extra zorg een heel bijzonder kinderprogramma samengesteld. Kinderen kunnen de hele middag aan de slag met dans- en percussieworkshops of uitgebreid schilderen, Afrikaans speelgoed maken of Marokkaanse soep eten bij De ZieZo Marokko-bus van het Tropenmuseum Junior. Kindertijdschrift SamSam zoekt jonge reporters om artiesten te interviewen en het festival te verslaan. En speciaal voor de Roots kids: een kindervoorstelling me
  t Kasba en acteur Karim El Guennouni.

   

  Zie hier het blokkenschema van het Roots Open Air programma!

  Nieuwsbrief

  Partners & Sponsoren

  Gemeente Amsterdam
  Fonds Podium Kunsten
  Gemeente Amsterdam Oost
  Sena