ROOTSZOEKERS ACADEMY

ZO 8 JULI: ROOTS ACADEMY @ Oosterpark
LECTURES, WORKSHOPS AND INTERACTIVE THEATER ON THE CROSSROADS OF GENEALOGY AND STORYTELLING
Luister en leer tijdens de Rootszoekers Academy om jouw weg te vinden in de wondere wereld van (multicultureel) stamboomonderzoek. Wees voorbereid op een theatrale interventie met spannende nagesprekken en véél stof tot nadenken.

WORKSHOP DNA- en stamboomonderzoek | 13:30 – 14:15 
DNA & GENEALOGY RESEARCH WORKSHOP
Het CBG Centrum van Familiegeschiedenis laat zien hoe je online én offline je weg vindt in historische bronnen en onderzoeksresultaten. Wat zijn de kansen, maar ook de valkuilen van een DNA Ancestry test in dit onderzoek?

ASIAN PERSUASION door DON’T HIT MAMA | 14:30 – 15:45
DANCE INQUIRY INTO AN ASIAN FAMILY HISTORY 
Asian Persuasion is een dansperformance over familiebagage uit een Aziatisch koloniaal verleden, waarin muziek, dans, fotografie en tekst samen komen in een theatraal laboratorium. Voor deze gelegenheid zal Don’t Hit Mama een bewerking presenteren, met bijbehorend interactief nagesprek.

WORKSHOP Biografisch Schrijven | 16:00 – 16:45
WORKSHOP GENEALOGY STORY WRITING
Genealogie bedrijven is één ding, het resultaat vervolgens op een aantrekkelijke manier opschrijven iets heel anders. Leer de basics en verbeter jouw skills in deze workshop van het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis.

DIPSAUS PODCAST | 18:00 – 20:30
LIVE RADIO PODCAST HOSTED BY DIPSAUS
Leg je oren te luisteren , waar live radio wordt gemaakt door de leukste radiomakers van het moment. DIPSAUS is dé tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Laat je twee uur lang verrassen door de interviews met artiesten, intieme akoestische sessies en Spoken Word-intermezzi. Net als vorig jaar zullen de muzikanten vertellen over hun eigen roots en hoe deze hun muziek hebben beïnvloed. Ook zullen ze unplugged nummers spelen die hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling hebben gemarkeerd.

POETRY CIRCLES PERFORMANCES | 17:00 – 17:30
DUTCH SPOKEN WORD ABOUT URBAN LIFE
Jonge artiesten van Poetry Circles uit heel Nederland vertellen hun verhalen over het dagelijks leven in de stad en rijmen kritisch over actuele gebeurtenissen.

WAAR EN WANNEER

OOSTERPARK
ZO 8 JULI 2018
gratis toegankelijk