Wakki en Heavenly openen Roots Open Air op zondag 8 juli!

Op maandag 28 mei vond de eerste editie van ROOTS DEBUT plaats in Studio K. Met een geweldige diversiteit aan performances en enthousiaste bezoekers en artiesten werd dit een prachtige avond. Band Wakki werd met hun tomeloze energie de grote winnaar en zal op zondag 8 juli het World Stage openen tijdens Roots Open Air én deze zomer te zien zijn op Blijburg. De 9-koppige band Brasszzinga gaat naar Oerol om daar op de Betonning de eilandgangers omver te blazen. Het coachingstraject van GRAP werd uitgereikt aan odile, die met haar eigenzinnige performance het publiek en de jury verraste.

Op vrijdag 1 juni waren in het Tropentheater de categorieën hip hop en spoken word aan de beurt. Heavenly blies ons omver met haar performance en zal op zondag 8 juli tijdens Roots Open Air het Moon Stage openen. Loes Nieuwkerk en Lev Avitan deelden beiden zo overtuigend hun verhaal, dat zij allebei hun voordracht mogen herhalen in het Oosterpark.

Foto: Wakki @ Studio/K, foto: Rien de Jager

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door DEBUT, GRAP Amsterdam, Oerol, Blijburg en Koninklijk Instituut voor de Tropen.