Ga op zoek naar je roots met en laat je inspireren door rootszoekende
storytelling professionals!

Waar kom je vandaan? Deze vraag is van alle tijden en culturen en de bron van vele verhalen, kunst en zelfs muziek. Om de rijke, superdiverse roots van Nederland in beeld te brengen lanceert Amsterdam Roots festival dit jaar een gloednieuw programma: Rootszoekers. Heb je een mysterie in je familiegeschiedenis dat je wil ontrafelen? Wil je leren hoe je dit verhaal op een boeiende manier kan vertellen? Laat je informeren en inspireren op Rootszoekers, een platform op het snijvlak van intercultureel stamboomonderzoek en interdisciplinaire storytelling. Het Centrum voor Familiegeschiedenis en de beste verhalenvertellers van Nederland reiken je graag allerlei tools en tips aan om zelf op zoektocht te kunnen gaan!

Thema van 2018: Sterke Vrouwen
In deze geglobaliseerde wereld bestaat identiteit een bonte mix van invloeden van over de hele wereld. Onze wortels spreiden zich vaak uit over meerdere landen en zelfs continenten.] Het ontrafelen van onze afkomst helpt ons beter te begrijpen wie we zijn en hoe we naar de wereld kijken. De zoektocht levert bijzondere verhalen op die vaal herkenbaar zijn en nieuwe inzichten geven, in de ander en in onszelf. Belangrijk om deze verhalen met anderen te delen dus! Je hoeft geen kunstenaar of professional te zijn, want iedereen heeft een geschiedenis.

Elk jaar staat Rootszoekers in het teken van een transcultureel thema. Dit jaar richten we ons op Sterke Vrouwen, onze kleurrijke, moedige vrouwelijke voorouders die onze (familie)geschiedenis een beslissende wending hebben gegeven. In deze tijd van #metoo en een vernieuwde interesse in het feminisme richten we de schijnwerpers vol op bijzondere vrouwen die te lang in de schaduw hebben gestaan.

Rootszoekers gaat van start op maandag 2 juli met een kick-off in Pakhuis de Zwijger.

Meer informatie over de verschillende programmaonderdelen volgt snel!