• Spectaculair slotconcert op Roots Open Air 2016

  in Nieuws op 15 maart 2016

  Na twee jaar op avontuur te zijn geweest door Amsterdam Oost (2014: Kop van Java-eiland, 2015: Park Frankendael) is Roots Open Air terug in het Oosterpark. Het park is weer helemaal opgeknapt van de renovatie en klaar om als vanouds te dienen als standplaats voor Roots Open Air.

  De 19de editie van het Amsterdam Roots Festival begint op woensdag 29 juni met Roots Indoor concerten in theaters als Melkweg, Tolhuistuin en Bimhuis. Zondag 3 juli sluiten we groots af met het gratis toegankelijke openluchtfestival Roots Open Air. Een verrassend internationaal muziekprogramma met opzienbarende muziek uit alle delen van de wereld, swingende workshops, kinderactiviteiten en de inmiddels beroemde Roots Bazaar.

  Het programma is bijna rond en we kunnen alvast een tipje van de sluier lichten. In het Oosterpark zal op zondag 3 juli het voltallige orkest van ELITO REVÉ Y SU CHARANGON uit Cuba het festival afsluiten. Orquesta Revé is een legendarisch orkest dat 60 jaar geleden werd opgericht door Elio Revé Matos. Als grote vernieuwer van de changüí mixte Elio deze Cubaanse muziekstijl met de uiterst dansbare charanga en bewerkte het voor een groot orkest. Elio Revé’s charangon sloeg in als een bom en is 60 jaar later nog steeds razend populair. Zoon Elito Revé tourt deze zomer de wereld rond en brengt met het nieuwe album ‘La Salsa Tiene Mi Son’ een speciaal eerbetoon aan zijn vader. Amsterdam Roots Festival heeft de eer dit 15-koppig salsaorkest te ontvangen op Roots Open Air voor het spectaculaire slotconcert van het Amsterdam Roots Festival!

   

  Nieuwsbrief

  Partners & Sponsoren

  Gemeente Amsterdam
  Fonds Podium Kunsten
  Gemeente Amsterdam Oost
  Sena