URBAN ECLIPSE
urban culture from the low lands

Dit jaar wordt er plaats gemaakt voor een extra podium tijdens Roots Open Air op zondag 8 juli. Dit podium, de Urban Eclipse Stage, zal in het teken staan van de urban arts. Het programma is samengesteld door het eigenzinnige danscollectief Native Moons, bestaande uit Sarada Sarita Keilman, Yordana Rodriguez en Kim Tawjoeram. Zij delen een gezamenlijke passie voor muziek, kunst en dans.

Op de Urban Eclipse Stage komen al deze elementen terug in de battles, workshops en performances. In de performances tonen de artiesten ieder hun eigen verhaal over zijn of haar roots en laten ze de diversiteit van dans zien. Maak je eigen graffiti kunstwerk, laat je verrassen door de MC en dance battles of dans zelf mee tijdens de jamsessies. Ervaar deze wervelende Eclipse en laat je meenemen in de rijke wereld van de verschillende kunstdisciplines binnen hip hop.

DANCE PERFORMANCES
when we dance we are free, and when we are free, we dance

KIDS SHOWCASE | 14:00 – 14:15

TAM(B)U door JUNADRY LEOCARIA | 16:30-17:00
De verborgen culturele geschiedenis van Curaçao staat centraal in de zoektocht van Junadry Leocaria naar wie zij zelf is. Met haar solo Ta(m)bu eert ze haar voorouders en gaat ze terug naar haar Caribische roots.

JAZZ & WAACKING | 17:15 – 17:30

FRACTAL DANCE COLLECTIVE | 18:15-18:45
De leden van Fractal Dance Collective bundelen hun krachten uit de breakdance- en theater scene. In hun performance wordt theater getransformeerd tot een unieke fysieke ervaring over hun eigen Afrikaanse en Aziatische roots. 

KIKI HOUSE OF FLYING DAGGERS | 19:00 – 19:15
De KiKi scene is verwant aan de ballroom scene en is een subcultuur die gaat om radicale viering van identiteit en verzet tegen homofobie, transfobie en racisme. Voor dit optreden nodigen Flying Daggers andere Classic Performers uit de Nederlandse KiKi scene om mee te doen. Verwacht poses en voguing op lekkere Old School House beats!

HERITAGE door SHAILESH BAHORAN | 20:00-20:15
Shailesh Bahoran gaat op zoek naar zijn Hindoestaanse achtergrond wat resulteert in een unieke en originele synthese van hip hop en Indiase dans.

BATTLES & JAMSESSION
it’s about your dance, mc and graffiti skills  

DYNAMIC ARTS | all day
Maak je eigen graffiti en creëer samen een uniek kunstwerk.

KIDS DANCE BATTLE | 14:15-15:00
Tijdens de speciale Kids Dance Battle kunnen ook de jongsten hun hip hop skills ontdekken en tonen. Who got what it takes?

GRAB THE MIC + MC PJOTR | 15:00-15:30
Tijdens Grab The Mic deelt hip hop-artiest Pjotr met zijn rake teksten en krachtige stemgeluid het podium met verschillende jonge MCs die hun beste rapskills laten horen.

NATIVE MOON BATTLE | Start 15:30
Met unieke en creatieve concepten worden dansers uitgedaagd out of the box te gaan. Ga mee in de wereld van de Native Moons en laat je verrassen tijdens deze explosieve battle!

JAMSESSION | 20:30 – 21:30
Dans mee in de afsluitende dance jam van het Eclipse podium!

ADVERTENTIE