Open Call Roots in Zuidoost X Amarte

Roots in Zuidoost X Amarte is een gratis en toegankelijk multidisciplinair Performing Arts festival met twee podia, workshops en een gezellige bazaar in Amsterdam Zuidoost.

Met dit programma bieden we een podium aan makers, die creativiteit en inspiratie halen uit hun culturele roots. Of deze roots nu diep in lokale tradities liggen of een mix zijn van verschillende culturen. Voor makers die tradities omarmen of er juist een eigentijdse draai aan geven.

Ben jij een maker en wil je optreden tijdens Roots in Zuidoost X Amarte? Dan is dit je kans. Voor dit programma zijn we op zoek naar (nieuwe) geluiden van makers uit Amsterdam en omgeving. We nodigen muzikanten, dansers, circusartiesten, spoken word artiesten en andere creatievelingen uit om zich aan te melden!

Wanneer?
Zaterdag 28 september 2024

Waar?
Amsterdam Zuidoost

Wie?
Makers uit Amsterdam en omgeving die een nieuw project willen presenteren

Hoe?
Uit de aanmeldingen kiest een deskundige jury bestaande uit een curator van Amsterdam Roots, Amarte Fonds en een onafhankelijke curator 4 à 5 projecten.

De open call start 23 juli en sluit op 18 augustus, 23:59 uur. Op 3 september wordt de selectie bekendgemaakt. De geselecteerde makers die besluiten mee te doen ontvangen voor hun optreden op het festival een fee van €320 per persoon.

Upload je voorstel vóór 18 augustus, 23:59 via dit formulier. 

Belangrijke informatie voor de aanmelding:

  • Je bent/ jullie zijn beschikbaar op 28 september tussen 12:00 en 19:00.
  • Het optreden vindt plaats op een buitenpodium. Zorg ervoor dat je act geschikt is voor een openlucht setting. Er zal een basisopstelling aanwezig zijn. Artiesten dienen hun eigen instrumenten/attributen mee te nemen. Let op: er is geen beamer/ beeldscherm op het podium voor het vertonen van beeldmateriaal tijdens de act.
  • De duur van het optreden is tussen de 30 en 45 minuten, dus richt je setlist hierop in.
  • Er worden uitsluitend projecten met een bezetting van maximaal 5 personen geselecteerd. Dit is inclusief eventuele ondersteunende artiesten.

Lees hier meer over Amsterdam Roots Festival en Amarte Fonds