Beste omwonenden van het Oosterpark en Amsterdam Oost,

Op zondag 7 juli organiseren wij, Amsterdam Roots Festival, Roots Open Air, een vrij toegankelijk evenement in het Oosterpark. Dit multidisciplinaire festival, met artiesten uit de gehele wereld, heeft een heel open karakter en biedt een gevarieerd programma voor jong en oud.

Het programma is van 13:00 uur tot en met 23:00 uur met op drie verschillende muziekpodia artiesten uit binnen- en buitenland. Ook zijn er dit jaar weer geweldige circusacts en een uitdagend verdiepingsprogramma. Verschillende dans- en muziekworkshops in de buurt van het Kinderplein, waar allerlei kinderactiviteiten worden georganiseerd. Op de Roots Bazaar zullen kleine ondernemers uit Amsterdam en omstreken allerlei etenswaren en bijzondere producten verkopen.

Het is van belang om te weten dat Amsterdam Roots Festival er alles aan doet om de overlast voor u als omwonende tot een minimum te beperken. Hieronder volgen een aantal praktische zaken waarmee u wellicht te maken krijgt;

Op de volgende data zult u iets van het evenement kunnen merken:
• Opbouw: vrijdag 5 & zaterdag 6 juli 8:00-20:00 uur
• Soundcheck: zondag 7 juli 12:00-13:30 uur
• Evenement: zondag 7 juli 13:30-23:00 uur
• Afbouw: maandag 8 juli 08:00-20:00 uur

Een gedeelte van het park wordt gebruikt door het Amsterdam Roots Festival en is afgesloten door hekken. Op en rond het festivalterrein is beveiliging aanwezig. Om verkeer- en parkeeroverlast te beperken adviseren wij iedereen in al onze communicatie uitingen met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Contact
Mocht u naar aanleiding van deze brief vragen hebben, dan kunt u voor of na het weekend van 6 en 7 juli met ons contact opnemen via:
• 020-2149652 (Roots kantoor)
• Mocht u tijdens het evenement toch overlast ondervinden, dan kunt u bellen met onze producent (06-85062752).
• In gevallen van ernstige overlast kunt u bellen met het gemeentelijke telefoonnummer van Stadsdeel Oost (14020) 24/7 bereikbaar, of digitaal via www.amsterdam.nl zoekterm “melding openbare ruimte”.
• In geval van verstoring van de openbare orde en veiligheid kunt u bellen met het algemene nummer van de politie (0900-8844).

Wij vragen uw begrip en medewerking om het evenement succesvol te laten verlopen.

Uiteraard bent u op deze dag van harte welkom als bezoeker van het Oosterpark en van het festival. Het is toegestaan om eigen consumpties mee te nemen, m.u.v. alcoholische dranken.

Met vriendelijke groet,

Team Amsterdam Roots Festival