Home Concerts

Do 25 - zon 28 Juni

Scroll naar beneden of bekijk alle home concerts op het Amsterdam Roots YouTube kanaal:

Uiteraard kunnen registraties van muziek niet tippen aan de impact van een live concert. Maar soms moet je roeien met de riemen die je hebt. De huidige situatie maakt het nou eenmaal onmogelijk om muziek te beleven op de manier waarop Amsterdam Roots Festival dat al bijna veertig jaar doet. Zoals op de verschillende openlucht muziekpodia in het Oosterpark, in een intieme setting in het Bimhuis, dansend en meezingend in Paradiso, Melkweg, Doka.
En door de annulering van alle concerten, moest Amsterdam Roots niet alleen het publiek teleurstellen, maar natuurlijk ook een line up cancelen met waanzinnige artiesten uit Ghana, Israël, Cuba, Nederland, Congo, Frankrijk….

Om de pijn een beetje te verzachten, heeft Amsterdam Roots goes digital gezocht naar alternatieve manieren om muziek toch een plek te geven in deze digitale wereld. Zo zal zaterdag 27 juni vanuit het Bimhuis de Amsterdams Venezolaanse band Conjunto Papa Upa spelen en zullen we het concert via facebook live en onze website met iedereen te delen. Daarnaast vroegen we een aantal artiesten, dit jaar in het Oosterpark zouden staan om wat muziek voor ons op te nemen. In een intieme setting vanuit de huiskamer. Kleine concertjes met een persoonlijke boodschap speciaal voor het publiek van Amsterdam Roots.

De concertjes staan alleen tijdens Amsterdam Roots goes digital (25 - 28 juni) op onze website, dus bekijk ze snel.

El Khat

Eyal El Wahab groeide op in Tel Aviv, Israël maar zijn roots liggen in Jemen. Onlangs dook hij in zijn familiegeschiedenis en liet zich inspireren door de eeuwenoude Jemenitische volksliedjes. Voor El Kath transformeerde hij ze in krachtige psychedelische popmuziek. In dit mini concertje voor Amsterdam Roots goes digital speelt hij een akoestisch nummer op zijn zelfgebouwde instrument.

Mundus Quartet

De muziek van Mundus Quartet combineert traditionele modale muziek afkomstig uit Klein Azië, Middellandse Zee en Balkan met Makam en Sufi muziek afkomstig van de Silk Road. De muzikanten wonen in Nederland, maar zijn ieder verankerd in een krachtige culturele traditie. Ze staan helemaal in het nu en geven hun composities een tijdloos, hedendaags geluid. Neem een kijkje in de huiskamer van Sjahin During en luister naar een Koerdisch Perzisch slaapliedje.

Sibusile Xaba

De muziek van de man met Zulu blues, zo wordt de Zuid Afrikaanse muziekstijl ‘maskandi’ ook wel omschreven. En deze Zulu blues-ziel sijpelt uit alle poriën van Sibusile Xaba. Hij niet bang is de grenzen van maskandi te overschrijden en te mengen met genres zoals flamenco,bossa nova en jazz. We hopen hem volgend jaar wel naar Nederland te kunnen halen. Speciaal voor de Roots Home Concerts speelt hij een ontroerend nummer en met een bijzondere boodschap voor het publiek van Amsterdam Roots.

Reza Mirjalali

Reza Mirjalali leerde op jonge leeftijd van zijn vader, Maestro Shahram Mirjalali, om het Perzische snaarinstrument tar te spelen. Toen hij 17 was, begon hij met zijn vader te touren en won verschillende solo- en improvisatie wedstrijden in Iran. Sinds zijn opleiding op Codarts Rotterdam, bleef hij in Nederland wonen. Zijn wens is om met zijn muziek een brug te slaan tussen Oost en West.

The Mystifiers

The Mystifiers is een Amsterdam’s orkest dat zoals ze zelf zeggen ‘muziek maakt voor de 21e eeuw’. Een collectief van amateurmusici, professionele musici, conservatoriumstudenten en beeldend kunstenaars. Slow Down Amsterdam is een serie video’s die The Mystifiers samen met beeldend kunstenaar Desiré van den Berg hebben gemaakt en is een ode aan mensen en plekken in Amsterdam die vaak onderbelicht zijn. Slow Down Amsterdam geeft de kijker een unieke kans om de stad te ervaren vanuit het perspectief van de Mystifiers.

Mystifiers op Soundcloud & Instagram.

Dit project wordt ondersteund door AFK.