Sites of Memory

Live vanuit Pakhuis de Zwijger

VR 26 JUNI

Talks & performances

Dit programma is in het Engels.

Welke rol spelen geschiedenis en kunst  in de transformatie van historical distancing naar social solidarity?

Als onderdeel van de serie 'Amsterdam vertelt' presenteert Amsterdam Roots Festival in Pakhuis de Zwijger een prelude van de nieuwe voorstelling van Sites of Memory Stichting genaamd Future for the Past. Deze theatervoorstelling zou tijdens Amsterdam Roots Festival te zien zijn, maar is vanwege Covid-19 verplaatst naar het najaar. In Pakhuis de Zwijger lichten wij alvast een tipje van de sluier en nemen we je mee in de denkwereld van de makers van Future for the Past.

photo by Rien de Jager

Future for the Past is een internationale uitwisseling tussen kunstenaars uit Zuid-Afrika en Nederland over het gedeelde koloniale erfgoed. Kunstenaars en historici uit beide landen bespreken de rol van geschiedenis en kunst om inzicht te geven in het verleden en een visie voor de toekomst. Hoe kan kunst en performance invloed hebben op de transformatie van historical distancing naar social solidarity? We zoeken samen naar nieuwe perspectieven zonder de lessen van het verleden uit het oog te verliezen. Het programma omvat een paneldiscussie, spoken word en dans optredens met kunstenaars en makers van Sites of Memory uit Nederland en Zuid Afrika.

Gepresenteerd door cultureel historica Jennifer Tosch en theatermaker Katy Streek, grondleggers van stichting Sites of Memory.

Met Jennifer Tosch, Katy Streek, Mirte Hartland, Jörgen Gario, Jomecia Oosterwolde, Jay Pather, Nancy Jouwe, Toni Stuart en Raul Balai.

Dit programma wordt ontwikkeld in samenwerking met Pakhuis de Zwijger.

Jennifer Tosch

Cultureel historicus

Katy Streek

Theatermaker en programmeur

Toni Stuart

Poet, performer & spoken word educator

Raul Balai

Beeldend kunstenaar-curator en tentoonstellingsontwerper

Mirte Hartland

Singer-songdichter

Jay Pather

Choreographer, curator and academic

Jörgen Gario

Poet, musician & workshop trainer

Nancy Jouwe

Cultuurhistoricus, onderzoeker, publicist en docent

Jomecia Oosterwolde

Danser, choreograaf en docent