Roots goes digital

25-28 juni 2020

Amsterdam Roots presenteert voor het eerst in bijna 40 jaar een geheel digitaal festivalprogramma.

De Covid-19 pandemie verhindert deze zomer het festivalseizoen plaats te vinden zoals we dat gewend zijn. Ook Amsterdam Roots heeft het grootste deel van het programma moeten doorschuiven naar volgend jaar of zelfs moeten annuleren. Maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan en we hebben afgelopen maanden een toch nieuw programma samengesteld. Uiteraard was het niet mogelijk om het gehele programma dat gepland stond in het Oosterpark, Bimhuis, Pakhuis de Zwijger, Tapastheater en de andere zalen te transformeren naar online programma’s, maar we hebben een mooie selectie gemaakt die de kern van Amsterdam Roots Festival goed representeert. Het festivalprogramma varieert van inspirerende talks en performances, live music, zoom-circusworkshop, verhalende performances, tot een theatrale urban dance battle performance.

In deze online editie van Amsterdam Roots Festival besteden we in het bijzonder aandacht aan Third Culture Kids: mensen die opgroeien tussen twee of meer culturen. Met performances, muziek, verhalen, theater, poëzie en gesprekken zoeken we naar nieuwe definities van roots en identiteit.

ADVERTENTIE

Programma

25
juni
2020
TNO Soundsystem Playlists
Music -
25
juni
2020
Third Culture Kids
Talks & performances -
26
juni
2020
Sites of Memory
talks & performances -
27
juni
2020
Roots & Stories
storytelling / spoken word -
27
juni
2020
Circus workshop met David Mupanda
circus workshop voor kinderen en ouders -
27
juni
2020
Conjunto Papa Upa
live music -
28
juni
2020
Native moons & Wicked Jazz Sounds
Urban dance performance -
28
juni
2020
Wicked Jazz Sounds
afterparty -

Donderdagavond 25 juni openen we het festival live vanuit het Compagnietheater. We gaan met verschillende makers en denkers in gesprek over hoe leven in verschillende culturen van invloed is geweest op hun artistieke en persoonlijke ontwikkeling. Op zaterdag 27 juni vertellen drie storytellers over hun persoonlijke onderzoek naar het opgroeien binnen verschillende culturen. Verder geeft Conjunto Papa Upa een online concert vanuit Bimhuis, praten we met de makers van Sites of Memory over de nieuwe voorstelling (en zullen ze al wat bijzondere fragmenten laten zien) en nemen de urban dansers van Native Moons ons mee in een overweldigende freestyle performance vanuit de nieuwe Amsterdamse club Lovelee.

Alle programmaonderdelen worden gestreamd via deze website en Facebook live.

Het programma van Amsterdam Roots Festival 2020 (Roots Goes Digital) komt tot stand in samenwerking met Compagnietheater, Pakhuis de Zwijger, De Meervaart, Bimhuis en Lovelee.

Amsterdam Roots is zeer dankbaar voor de steun en de coulance van Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, ZOZ fonds en VSB Fonds. Dankzij hen kunnen wij deze moeilijke tijd kunnen overbruggen en een alternatief programma kunnen ontwikkelen.