A SUITABLE GIRL

India, USA | 2017 | 90 min | docu | Regie: Sarita Khurana & Smriti Mundhra

A Suitable Girl volgt drie jonge vrouwen in India die worstelen hun identiteit te behouden en dromen te volgen terwijl zij druk ervaren om te trouwen. Ritu, Dipti en Amrita zijn geschoold, financieel stabiel en opgevoed met een mix van traditionele en hedendaagse waarden in Mumbai en New Delhi. Toch nemen hun levens een dramatische wending wanneer de druk om te trouwen toeneemt. 

PANELGESPREK NA AFLOOP VAN DE FILM
met Rabia Sitabi

Rabia Sitabi is een multiculturele Nederlandse met een Indiaas Egyptische achtergrond. Ze is in Nederland opgegroeid in de Indiase community, maar heeft ook vrienden en familie van Pakistaanse en Surinaams Hindoestaanse afkomst. Ze is maar al te goed bekend met culturele druk en dillemma’s. Vanuit haar Indiase familie komt van jongs af aan al de druk om te trouwen, maar haar eigen visie op het leven staat daarmee in strijd. Zij ziet haar tantes en nichtjes en geniet van haar eigen Hollandse onafhankelijkheid als entrepreneur.

In het panelgesprek gaan we verkennen hoe de Indiase cultuurkijk op trouwen wel en niet samensmelt met een “westerse” en een “moderne” opvoeding. Hoe pakken vrouwen dit anno 2018 aan? Is de familiedruk ook groot buiten India in Surinaams Hindoestaanse gemeenschappen, en hoe zijn expat Indiërs eronder? De panel leden zijn dames van verschillende achtergronden: Hindoestaans Nederlands, Indiaas Nederlands, Indiaas expat.

Inaya Zarakhel is een transgender vrouw geboren in Swat, een dorp in het noorden van Pakistan. Inaya zet zich in voor transgender rechten. Rehana Badoella werkt bij de gemeente Amsterdam afdeling Ruimte en Duurzaamheid en is Nederlandse van Hindoestaanse komaf. Zuni Malik is als moslim opgegroeid in Pakistan en Engeland en heeft een achtergrond in pedagogiek.

 

 

WAAR EN WANNEER

STUDIO/K
ZA 7 JULI

FILMZAAL
19:30 – 21:15

Panelgesprek na afloop
met Rabia Sitabi

Bestel Tickets
Prijs: €15,- per dag

Klik hier
voor het hele programma
in Studio/K