A SUITABLE GIRL

India, USA | 2017 | 90 min | docu | Regie: Sarita Khurana & Smriti Mundhra

A Suitable Girl volgt drie jonge vrouwen in India die worstelen hun identiteit te behouden en dromen te volgen terwijl zij druk ervaren om te trouwen. Ritu, Dipti en Amrita zijn geschoold, financieel stabiel en opgevoed met een mix van traditionele en hedendaagse waarden in Mumbai en New Delhi. Toch nemen hun levens een dramatische wending wanneer de druk om te trouwen toeneemt. 

Rabia Sitabi is een multiculturele Nederlandse met een Indiaas Egyptische achtergrond. Ze is in Nederland opgegroeid in de Indiase community, maar heeft ook vrienden en familie van Pakistaanse en Surinaams Hindoestaanse afkomst. Ze is maar al te goed bekend met culturele druk en dillemma’s. Vanuit haar Indiase familie komt van jongs af aan al de druk om te trouwen, maar haar eigen visie op het leven staat daarmee in strijd. Zij ziet haar tantes en nichtjes en geniet van haar eigen Hollandse onafhankelijkheid als entrepreneur.

In het panelgesprek gaan we verkennen hoe de Indiase cultuurkijk op trouwen wel en niet samensmelt met een “westerse” en een “moderne” opvoeding. Hoe pakken vrouwen dit anno 2018 aan? Is de familiedruk ook groot buiten India in Surinaams Hindoestaanse gemeenschappen, en hoe zijn expat Indiërs eronder? De panel leden zijn dames van verschillende achtergronden: Hindoestaans Nederlands, Indiaas Nederlands, Indiaas expat.

 

 

WHERE AND WHEN

STUDIO/K
SAT 7 JULY

FILMZAAL
19:30 – 21:15

Panel discussion afterwards with Rabia Sitabi

Order Tickets
Price: €15,- per day

Click here
for the entire program of
Roots in Studio/K