DOCUMENTARY PROGRAM BY ROOTS & CINEBLEND

Het Roots documentaire programma wordt verzorgd door Cineblend, de nieuwe naam van het Beeld voor Beeld festival. Het is een ontmoetingsplaats voor filmmakers en publiek met verschillende culturele achtergronden. Tijdens Amsterdam Roots Festival vertoont Cineblend de nieuwste documentaires over muziek en circus, waaronder een aantal Nederlandse premières. Na afloop van de vertoningen zijn er nagesprekken met de makers en betrokkenen en tevens live-optredens.

WOENSDAG 21 JUNI   20:00

FILM: ON THE BANKS OF THE TIGRIS –  THE HIDDEN STORY OF IRAQI MUSIC
Nederlandse première
Deze muzikale odyssee vertelt het onbekende en bijna uitgewiste verhaal van de Iraakse Maqam muziek. Na ontsnapt te zijn aan het regime van Saddam Hoessein, gaat Majid Shokor op zoek naar de wortels van de muziek die hij zo graag beluisterde in de levendige straten en drukke koffiehuizen van Bagdad. Met muziek van onder andere: Ahmed Mukhtar, Yair Dalal, Farida and the Iraqi Maqam Ensemble.
Met na de film live-muziek met Monir Goran, gitaar -en ud-speler uit Irak.

Marsha Emerman/2015/79 minuten/ Engels en Arabisch gesproken, Engels ondertiteld

DONDERDAG 22 JUNI20:00

FILM: MUZIEK OP DE VLUCHT
In het vluchtelingenkamp in Calais klinkt een melancholieke stem. ‘Ik ben hier, maar mijn ziel is aan de andere kant van de oceaan’. Het lied is een schrijnende illustratie van de stemming van duizenden vluchtelingen die zich in het kamp bevinden. De hoop op een beter leven heeft plaatsgemaakt voor angst, apathie en verdriet. Wat overblijft is muziek.
Nagesprek met Frans, Sylvia en Ruben Bromet en live-muziek van Nawras Altaky, zanger en ud-speler uit Syrie.

Silvia en Frans Bromet/2017/55 minuten/ Frans, Arabisch en Perzisch gesproken, Engels ondertiteld.

VRIJDAG 23 JUNI 20:00

FILM: CIRCUS WITHOUT BORDERS – THE STORY OF ARTCIRQ AND KALABANTE
Nederlandse première
Hoofdpersonen in deze documentaire zijn Guillaume Saladin and Yamoussa Bangoura, topacrobaten uit verschillende hoeken van de wereld maar met dezelfde droom: hoop en verandering in hun worstelende gemeenschappen brengen door middel van circus. Met hun acrobatiek verzetten zij zich tegen armoede, wanhoop en zelfdoding in hun gebied, het Canadese Noordpoolgebied en het West-Afrikaanse Guinee. Twee culturen, één circus.

Susan Gray/ 2015/ 70 minuten/ Engels, Frans, Inuktitut, Fula gesproken, Engels ondertiteld.

WAAR EN WANNEER

WO 21 T/M VR 23 JUNI
JUNGLE AMSTERDAM

20:00
Koop je tickets hier