GAMO CIRCUS

THRILLING ACROBATICS FROM ETHIOPIA

In Ethiopië is enorm veel circustalent actief. Vier jaar geleden richtte Sosina Wogehayu, na een lange internationale carrière, de Gamo Circusschool in Addis Abeba, op om hiermee haar droom van een professionele circusschool in Ethiopië waar te maken.
Met de Gamo Circusschool biedt Sosina jonge getalenteerde Ethiopische circusartiesten en dansers een trainingsplek en begeleid ze hen naar een professioneel bestaan. Gamo betekent leeuw. Het komt uit het zuidelijke deel van Ethiopië. De Gamo- en Wolayeta-bevolking voert al eeuwenlang, als een teken van liefde en zorg, acrobatiek uit tijdens belangrijke vieringen en begrafenissen.

Gamo Circus brengt u vier fantastische acrobaten: De Gamo Brothers  beoefenen de spectaculaire techniek ‘icarische acrobatiek’ die zelden in Europa ziet. De jongste broer wordt gelanceerd door de benen van de oudste. Ze wonnen met hun prachtige act, vol salto’s en buitelingen al vele prijzen o.a. in Israël en Spanje.
Bij circus uit Ethiopië denk je ook algauw aan contorsie/slangenmens. De 18 jarige Eden toont op geheel eigen wijze haar elegante lenigheid.
Tot slot: Yetbrak is een buitengewoon talentvol evenwichtskunstenaar. Hij balanceert bovenaan een ladder op een rola bola en dat ook nog eens op een hoge tafel.

WAAR EN WANNEER

SUN 8 JULY 2018
OOSTERPARK
free entrance

CIRCUS STAGE