MAAK KENNIS MET DE MBIRA (DUIMPIANO)

INTERACTIVE MBIRA PERFORMANCE FOR KIDS

De mbira is een traditioneel instrument uit Zimbabwe. Sophie Janna en Debby Korfmacher laten je horen hoe dat klinkt! Boeiende polyritmiek en eindeloze melodieën die door elkaar lopen: klap mee, zing mee en leer over dit magische instrument!

Kinderen van 0 tot 12 jaar.

Debby Korfmacher groeide op met klassieke muziek, maar werd op slag verliefd toen ze de mbira voor het eerst hoorde aan het begin van haar muziekstudie aan de School of Oriental and African Studies in Londen. Alles wat ze altijd al mooi had gevonden aan muziek zag ze in deze ene traditie verenigd. Ze vertrok bij de eerste beste gelegenheid naar Zimbabwe, en zo volgden er meer studiereizen, ook naar Senegal om kora te leren. In 2003 is Debby in Amsterdam neergestreken, waar zij de invloeden van haar vele reizen in haar eigen muziek tot uitdrukking brengt. Sinds 2015 maakt zij deel uit van het akoestisch kwartet Shishani & Namibian Tales.
Debby is docente mbira aan het conservatorium van Amsterdam en geeft regelmatig workshops en lezingen over Afrikaanse muziek. Daarnaast heeft zij een passie voor muziekeducatie. Zij geeft uiteenlopende workshops creatieve muziek, werkt als trainer, coach en adviseur, en is gespecialiseerd in het muziekmaken met en voor jonge kinderen.

Sophie Janna is folkzangeres en combineert daarbij muziek uit Schotland, Ierland en Zimbabwe. Bij haar studie in Edinburgh verloor ze haar hart aan de Schotse folk en leerde bodhrán; een oorspronkelijk Iers percussieinstrument dat ook in Schotland veel wordt gebruikt. Terug in Amsterdam ontdekte ze via Debby Korfmacher een Zimbabwaans percussieinstrument: de mbira. De magische klanken van dit instrument passen perfect bij de mooie liedjes uit Schotland en Ierland.
Sophie is meestal te horen met haar band The Lasses, maar treedt ook solo op. Via Stichting MEMO speelt ze al vijf jaar mbira op kinderdagverblijven in Amsterdam.

WAAR EN WANNEER

ZO 25 JUNI
OOSTERPARK
Gratis toegankelijk

KIDS STAGE
14:30 – 15:00