Een deel van de focus van het programma van Amsterdam Roots dit jaar ligt op eetcultuur en -tradities. We werken samen met foodvlogger/blogger Mooncake NL die inmiddels naast haar werk voor de Volkskrant en de food tours door Amsterdam-Oost ook bekend is van haar bijdrage aan RTL4’s ‘5 uur live’.

Mooncake’s favoriete ontdekkingen zijn samen met haar te bezoeken tijdens Mooncake’s foodtour op zaterdag 6 juli. De gerechten, drankjes en patisserie die een plekje hebben weten te veroveren op haar culinaire harde schijf komen voorbij samen met een hoop boeiende inside informatie, tips en verhalen. De tour vertrekt om 13.00 uur en je wordt meegenomen op een wandeling door de Indsiche buurt in Amsterdam-Oost.

Aantal deelnemers beperkt, dus meld je snel aan!

Naast deze bijzonder foodtour cureert Mooncake op zondag 7 juli tijdens Roots Open Air haar eerste foodmarkt voor Roots. Tussen 13u en 20u kun je genieten van bijzondere gerechten, gemaakt door koks die speciaal door Mooncake geselecteerd zijn te koken voor het publiek van Roots Open Air. Bereid je voor op  heerlijk eten uit de Indonesische keuken, Cambodja, streetfood uit Pakistan, Israel en zoete lekkernijen uit Syrië. Laat je verrassen bij Mooncake’s Foodmarkt!

Ter aanvulling op de foodmarkt geeft Mooncake een foodtalk in de Solar tent, tijdens het contextprogramma.

WAAR EN WANNEER

ZA 6 JULI 2019
Indische buurt

13:00 – 15:00
Prijs: €35