Amsterdam Roots Festival geeft ook dit jaar een podium aan jonge vrouwelijke filmmakers. In samenwerking met Rialto vertonen wij twee films die op een humoristische wijze vertellen over jonge vrouwen die hun plek in de maatschappij zoeken en de soms rauwe realiteit waar ze mee te maken krijgen.

EL FUTURO PERFECTO | 19:45 -20:50
Nele Wohlatz | 65 min | 2016 | Argentinië

A HUMORISTIC AND INNOVATIVE LOOK AT THE POSSIBLE FUTURES OF A YOUNG CHINESE IMMIGRANT IN BUENOS AIRES

El futuro perfecto schetst een lichtvoetig en teder portret van een ​​18-jarige Chinese vrouw die in Buenos Aires aankomt en haar eigen leven en identiteit vormgeeft. De regisseur van de film, Nele Wohlatz speelt een knap spel met film, fictie en realiteit door de verschillende keuzes die Xaobin overweegt te verfilmen en te vervlechten met hoe zij de Spaanse grammatica leert.

OUAGA GIRLS | 21:30 : 22:53
Theresa Traore Dahlberg | 83 min | 2017 | Zweden, Burkina Faso, Frankrijk, Qatar

A POETIC COMING-OF-AGE STORY OF YOUNG WOMEN FROM THE OUTSKIRTS OF OUAGADOUGOU WHO STUDY TO BECOME CAR MECHANICS

Een groep jonge vrouwen volgt een opleiding tot automonteur. Zij bevinden zich op een cruciaal moment van hun leven, wanneer hun dromen, hoop en moed worden geconfronteerd met meningen en de verwachtingen van de maatschappij over wat een vrouw moet zijn en doen. Aan de hand van meerdere perspectieven toont Dahlberg hun laatste schooljaren en laat tegelijkertijd het gewelddadige verleden en heden van Burkina Faso zien. Een coming-of-age film met veel warmte, lol, liefdesverdriet en diepte.

TALKSHOW | 21:00 – 21:25
Tussen de twee films is er een verdiepende talkshow over de positie, de blik en het belang van vrouwelijke filmmakers op de entresol in het café van Rialto. Ook in de filmindustrie is er een groeiende belangstelling voor de rol die gender speelt. De filmsector is bij uitstek een plek waar populaire ideeën over mannelijkheid en vrouwelijkheid worden weerspiegeld, maar vooral ook opnieuw kunnen worden vormgegeven. In een gesprek met Rialto directeur Raymond Walravens en schrijver/opiniemaker Simone Zeefuik, filmdistributeur Renske Diks en filmmaker Tessa Boerman als moderator wordt onderzocht wat de positie is van vrouwelijke filmmakers en op welke manier zij zich onderscheiden van mannelijke filmmakers. We zijn uiteraard ook nieuwsgierig naar de meningen van het publiek, dus kom langs en praat mee. Deze talkshow is een samenwerking tussen Amsterdam Roots Festival, het World Cinema Festival en Rialto

 

WAAR EN WANNEER

WO 3 JULI 2019
RIALTO

Prijs: €11,50
double bill €17

EL FUTURO PERFECTO
19:45

OUAGA GIRLS
21:30

rialtofilm.nl

ADVERTENTIE