Amsterdam Roots Festival biedt een podium aan artiesten die hun roots verkennen en hun verhaal vertellen via verschillende kunstvormen. Verhalen die ontroeren, prikkelen en soms ook confronteren. Belangrijke verhalen, die helpen onszelf te definiëren.

Om de superdiverse roots van Nederlanders in beeld te brengen, lanceerde Amsterdam Roots Festival vorig jaar Rootszoekers, een project op het snijvlak van stamboomonderzoek en interdisciplinaire storytelling. Drie jonge makers doken in de archieven van het CBG (Centrum voor familiegeschiedenis) op zoek naar bijzondere verhalen in hun familiegeschiedenis.

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger opent Amsterdam Roots het festival dit jaar met een programma vol inspirerende verhalen, gesprekken en performances over identiteit, rootszoeken en je thuis voelen. Op deze avond zullen we met trots de eerste resultaten van het Rootszoekersproject met je delen. Rootszoekers Charo Duràn, Fiona Kelatow en Rachel Rumai Diaz presenteren korte eigenzinnige performances gebaseerd op hun onderzoek bij het CBG. Ook zullen we met hen in gesprek gaan over deze zoektocht. (Lees hier meer over dit traject) Schrijfster en journalist Munganyende Hélène Christelle en danser Junadry Leocaria maakten speciaal voor deze avond een verrassende creatie en een panelgesprek over kunst, identiteit, rootszoeken en je thuisvoelen met Francio Guadeloupe, Martine Zoeteman – Van Pelt en Karima El Fillali. Nicole Terborg (journalist en presentator bij o.a. VPRO) modereert de avond.

WAAR EN WANNEER

DI 2 JULI 2019
PAKHUIS DE ZWIJGER

gratis toegankelijk
20:00 – 22:00

dezwijger.nl

ADVERTENTIE