Roots Open Air vindt jaarlijks plaats in het Oosterpark en is voor iedereen gratis toegankelijk. Een ideaal park voor een festival dat bol staat met bijzondere geluiden, geuren en kleuren van over de hele wereld. Vast onderdeel van het Roots Open Air programma is de beroemde Roots Bazaar. 

 Kleurrijke kramen, (food)trucks, caravans en tenten zullen ook dit jaar de geliefde aanvulling op het Roots festivaldecor vormen. De Roots Bazaar biedt originele, vaak handgemaakte producten uit de hele wereld – van Chili tot Japan tot Purmerend. De Roots Bazaar is geopend van 13:00 tot en met 22:00 uur. 

 Aanmelden voor de volgende Roots Bazaar kan vanaf 22 februari 2019
Registratie is over twee periodes verdeeld. 

Periode 1: Vroeg boekkorting 20%: 22 Februari tot en met 03 April 2019 

Periode 2: 04 April tot en met 08 Mei 2019 

Selectieprocedure
Wij willen een zo bijzonder en gevarieerd mogelijk aanbod voor onze bezoekers, daarnaast proberen we onderlinge concurrentie te vermijden. Daarom voeren wij elk jaar een uitgebreide selectieprocedure uit. Meldt u zich voor periode 1 aan dan hoort u voor 5 April of u bent geselecteerd. Meldt u zich in periode 2 aan dan krijgt u voor 10 Mei te horen of u bent geselecteerd.  Voor één van deze datums ontvangt u van ons een e-mail waarin vermeld is of u wel of niet bent geselecteerd. 

Selectiecriteria
Bij uw aanmelding wordt in het bijzonder gelet op:
1 Voor Food & Drinks: Een mooi en eerlijk product, ambachtelijke producten en bijzondere recepten, het gebruiken van duurzaam vriendelijke materialen voor het verpakken van het voedsel of drank (link richtlijnen duurzaamheid)
2 Voor Non Food: Herkomst, fair trade en duurzaamheid van de producten.
3 Decoratieve waarde: Dit jaar gelden aangepaste normen rondom het uiterlijk van de stands. Meer dan in voorgaande jaren vormt de bazaar een deel van het festivaldecor. Bij de selectie wordt dus ook gelet op het uiterlijk of decorplan van uw stand, kraam, caravan, truck of tent. 

 Duurzaamheid
Gemeente Amsterdam heeft het streven om in 2020 alleen nog duurzame evenement te laten plaatsvinden in de stad. Dit betekent dat alle grote Amsterdamse evenementen, waaronder Amsterdam Roots Open Air, zich moet houden aan de gestelde criteria op het gebied van organiseren, energie, water, afval en mobiliteit. Deze duurzaamheidscriteria werden al geleidelijk toegepast bij de Bazaar maar dit jaar worden die aangescherpt. Voor meer informatie omtrent de richtlijnen duurzaamheid voor evenement organisaties zie de link.  https://www.amsterdam.nl/ondernemen/vergunningen/evenement/richtlijn/ 

Voor Non-Food prijslijst klik aub hier

Voor Food & Drinks prijslijst klik aub hier

Voor meer informatie kunt u mailen naar [email protected].

Foto’s: Rien de Jager | rdjfotografie.nl