Ook in deze onzekere tijd hebben wij nog goede hoop dat we op zondag 28 juni een mooi festival te kunnen neerzetten in het Oosterpark met mooie optredens en heerlijke gerechten en drankjes. Aarzel niet om je aan te melden, want als het festival toch niet door gaat krijg je het inschrijfgeld gewoon terug! Daarbij kun je ook zelf kosteloos annuleren vóór 12 juni. Meld je vóór 5 april aan en krijg 20% vroegboekkorting.
Vragen? Stuur ons een mail voor meer informatie:

De verschillende festivalpodia worden omringd door de Roots Bazaar; een lange markt waar je originele, vaak handgemaakte producten en gerechten uit de hele wereld kunt krijgen – van Chili tot Japan tot Purmerend. De Roots Bazaar is een vast onderdeel van het festival dat bol staat van bijzondere geluiden, geuren en kleuren. Ondernemers staan graag op het festival om hun talenten te delen met de vele bezoekers. De ondernemers van de bazaar vormen met hun kleurrijke kramen, (food)trucks, caravans en tenten het ultieme decor van Roots Open Air.

Zondag 28 juni 2020, 13:00 t/m 22:00 uur.

Aanmelden: Ma 2 maart t/m Zo 25 mei 2020

VROEGBOEKKORTING!
Meld je aan vóór 5 april en krijg 20% korting!

Bij het ontvangen van uw aanmelding wordt gekeken of de producten en gerechten die u wilt aanbieden passen binnen de criteria van de Roots Bazaar. Bij goedkeuring ontvangt u een officiële bevestiging dat uw aanmelding is goedgekeurd en dat u een plek heeft op de Roots Bazaar op 28 juni 2020.

Selectieprocedure
Wij willen een zo bijzonder en gevarieerd mogelijk aanbod voor onze bezoekers en daarnaast proberen we onderlinge concurrentie te vermijden. Daarom voeren wij elk jaar een uitgebreide selectieprocedure uit. U ontvangt van ons een e-mail waarin vermeld is of u wel of niet bent geselecteerd.

Selectiecriteria
Bij uw aanmelding wordt in het bijzonder gelet op:
1 Voor Food & Drinks: Een mooi en eerlijk product, ambachtelijke producten en bijzondere recepten, het gebruiken van duurzame/vriendelijke materialen voor het verpakken van het voedsel of drank.
2 Voor Non Food: Herkomst, fair trade en duurzaamheid van de producten.
3 Decoratieve waarde: Dit jaar gelden aangepaste normen rondom het uiterlijk van de stands. Meer dan in voorgaande jaren vormt de bazaar een deel van het festivaldecor. Bij de selectie wordt dus ook gelet op het uiterlijk, decorplan en materiaal waarvan u decor van uw stand, kraam, caravan, truck of tent is gemaakt.

Duurzaamheid
Gemeente Amsterdam heeft het streven dat vanaf 2020 alleen nog duurzame evenementen plaatsvinden in de stad. Dit betekent dat alle grote Amsterdamse evenementen, waaronder Amsterdam Roots Festival, zich moet houden aan de gestelde criteria op het gebied van organiseren, energie, water, afval en mobiliteit. Deze duurzaamheidscriteria werden al geleidelijk toegepast bij de Bazaar maar dit jaar worden die sterk aangescherpt.

Het gebruiken van single use plastic om uw product of gerechten in te pakken is streng verboden op de Roots Bazaar. Daarnaast zullen wij samen met u eraan werken om het afval gescheiden te houden, zowel achter als voor uw kraam.

Voor meer informatie omtrent de richtlijnen duurzaamheid voor evenementen klik hier.