Na een groot succes in 2018 zijn de Native Moons terug met hun eigen podium: Urban Eclipse! Dit jaar neemt dit vrouwelijke collectief je mee naar de sfeer van de Funk, de vrijheid van de Club en de creativiteit van het Experimenteren.

De Native Moons vinden hun inspiratie niet alleen in hun Zuid-Amerikaanse roots, maar ook in de hiphop, funk en house. De foundations, sociale aspecten en eigenheid zijn te ervaren tijdens de diverse performances en battles. De diversiteit aan dans, individuen en sferen nemen je mee naar de zon, maan en de afsluitende eclipse.

DANCE PERFORMANCES

ALESYAH EN WENNAH – Chopping a sweet olive
Deze performance komt voort uit de fascinatie van Simon Bus voor markante bewegingen en absurditeit. Met een knipoog naar de Chinese volksvertelling over Wu Gang, die tot in de eeuwigheid een boom moet omhakken die telkens aangroeit, worden de dansers geconfronteerd met herhalende, uitputtende en zinloze taken.

FRACTAL DANCE COLLECTIVE – One Blood
Het duo Robert Villedieu en Zino Schat zijn dieper gaan graven in hun eigen culturele achtergrond. Voor Zino was dat de Indonesische en Molukse geschiedenis en voor Robert is dat zijn Afrikaanse afkomst. In dit duet plaatsen zij hun culturele identiteit in een context van nu. One Blood wordt op Amsterdam Roots uitgebreid met spoken word artiest Sjaan Flikweert.